Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Adis Pokvić za uvredljive grafite kazao da su katastrofalni i kukavički, pa priznao da ih je on napisao (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prije nekoliko dana građane općine Gornji Vakuf-Uskoplje uznemirili su uvredljivi grafiti i natpisi kojim je bilo išarano nekoliko automobila i porodičnih kuća. Počinitelj ovog krivičnog djela je 31-godišnji Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa.

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelom. Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog lica A.P., rođenog 1987. godine, da je isti počinio ova djela. Po kompletiranju predmeta, protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, iz člana 163 stav 1. Krivičnog zakona FBiH – saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Zanimljivo je da je Adis Pokvić odmah nakon tog nemilog događaja davao izjavu za portal Bugojno-danas.info, u kojoj je rekao kako je ostao šokiran kada je na svom automobilu primjetio uvredljive natpise.

– Prije par godina sam napustio Gornji Vakuf i otišao da radim u Austriju. Jučer ujutro sam stigao s puta, sinoć malo izašao sa drugovima da se provedemo i jutros dolazim i pronalazim išarano auto. Ne znam šta reći, bez komentara sam. Kukavički, jednostavno. Katastrofa – rekao je Pokvić za Bugojno-danas.info.

Podsjećamo, Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, da su tokom noći na porodičnoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatovali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje