Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Adamović najavio žalbu na odluku o “premještanju Gordane Tadić”

Preuzmite sliku

Vlado Adamović, advokat Gordane Tadić, rekao je Srni da će se žaliti nakon što pročita odluku kojom je njegova branjenica smijenjena sa mjesta glavnog tužioca BiH jer je prekršen zakon budući da je oni, kao strane u postupku, nisu dobili.

“Mi nismo dobili odluku i te objave i saopštenja mene ne obavezuju. Ne znam da li je to tačno dok ne dobijem odluku”, rekao je Adamović.

Gordana Tadić smijenjena je sa mjesta glavnog tužioca BiH, saopštio je Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ nakon odluke Prvostepene disciplinske komisije za tužioce. Adamović je istakao da odluku nije dobio, da je Tadićeva njegova branjenica strana u postupku.

Naravno da ću se žaliti. Da li je normalno da učesnici u postupku saznaju odluke iz novina. To je van pameti”, rekao je Adamović i istakao da je na jednom portalu pročitao da je odluka dostavljena čelnicima VSTS-a i disciplinskom tužiocu.

”Prekršen je zakon i tačka. Čitam odluke na portalu `Istraga.ba`… Zakon kaže da se odluke dostavljaju strankama u postupku. Sve je jasno. Naravno da je zakon prekršen”, ističe Adamović. On je dodao da mu nije jasno zašto tu odluku dostavljaju čelnicima VSTS-a umjesto strankama u postupku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje