Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Abdulah Skaka: Allaha mi je Bakir Izetbegović bio za Bogićevića

Preuzmite sliku

Abdulah Skaka (SDA), gostovao je večeras kod Senada Hadžifejzovića na Face TV. 

– Allaha mi, je Bakir Izetbegović rekao da se podrži Bogić Bogićević za gradonačečnika Sarajeva – rekao je Skaka na insistiranje Hadžifejzovića da podigne ruku i da se zakune.

Kaže da je on kriv jer nije više insistirao kod ljudi iz Naroda i pravde i Naše stranke da se napravi konsenzus za izbor Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. U dijelu kada govori da je s Kojovićem razmijenio nekoliko poruka, na pitanje Hadžifejzovića, može li pokazati poruke, Skaka je rekao:

– Nisam ja Konaković da pokazujem poruke. On jedini pokazuje poruke.

Potom je Hadžifejzović Skaku upitao za njegov odnos s predsjednikom NiP-a.

– Kakav on, pola čovjek pola krivična prijava. Nikada nismo bili dobri. Od njega znam svaki posao puno bolje raditi, on je loš košarkaš. Čak sam i to bolje od njega radio. On nijedan proces nije doveo do kraja, pratite. Samo glasna priča, ništa. Kažem vam, pola Konaković, pola krivična prijava. On je 16 – 17 godina bio na svim funkcijama i sada iz udobne hladovine zastupnika u Skupštini sve ovo posmatra – rekao je Skaka.

Komentirajući groznu situaciju i javašluk sa izborom gradonačelnika te odustajanje Bogića Bogićevića, Skaka je rekao da je to užas.

– Drama je krenula s prijedlogom Naše stranke, da dogradonačelnica bude Ivana Marić – rekao je Skaka.

Upitan da prokomentira pismo dr. Dragana Stevanovića (SDP) koji je rekao da će SDA politika napraviti geto za Bošnjake, Skaka je rekao:

– Je li podnio ostavku? Rekao je ako ne bude izabran Bogićević, da će podnijeti ostavku.

Na pitanje o krivičnim prijavama protiv njega o finansijskim malverzacijama u mandatu gradonačelnika, Skaka je rekao da se ne sekira oko toga.

– Imam 19 krivičnih prijava – rekao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje