Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Abdulah Sidran gostovao na HRT-u: Nije svako toliko naivan i lud da vam vjeruje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Emisija Otvoreno na HRT-u ugostila je Hrvoja Klasića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Davora Ivu Stiera, političkog tajnika, Ninu Raspudića, kolumnistu i akademika Abdulaha Sidrana.

Kakav je položaj Hrvata u BiH nakon haške presude šestorici, mogu li se očekivati nova uhićenja u Bosni i Hercegovini samo su neka od pitanja postavljena gostima ove popularnije emisije na državnoj televiziji u Hrvatskoj.

,,Druge su zemlje snosile troškove izbjeglica iz BiH koje su bile u Hrvatskoj i Hrvatska je u tome smislu bila kompenzirana. Daytonski sporazum su potpisala trojica predsjednika, susjednih, suverenih država i članica Ujedinjenih naroda, a sada u javnom diskursu dolazi do rata za interpretaciju. ‘Vi morate demantirati Hrvoja Šarinića, vi morate demantirati desetine knjiga koje su napisali hrvatski generali, u kojima se spominje 48 sastanaka u Karađorđevu između predsjednika zaraćenih država. Pa gdje to ima, nigdje!? I nemojte računati da je svatko toliko naivan i lud da vam vjeruje’, zaključio je Sidran.

Izjavu Sidrana pogledajte na OVOM linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,