Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas prijevremeni izbori za načelnike Laktaša i Srebrenika

glasanje-izbori
Preuzmite sliku

U Laktašima i Srebreniku danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnike općina nakon što su Milovan Topolović i Sanel Buljubašić podnijeli ostavke. Prvi preliminarni rezultati glasanja trebalo bi da budu poznati do kraja dana.

Biračka mjesta za prijevremene izbore za načelnika općine Laktaši otvorena su jutros u sedam sati, a glasači imaju priliku da ispune svoju građansku dužnost najkasnije do 19 sati.

U izbornoj trci za načelnika općine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je prijevremene izbore za načelnika općine Laktaši, nakon što je načelnik Milovan Topolović (SNSD) podnio ostavku na tu funkciju.

I u Srebreniku su sva glasačka mjesta otvorena na vrijeme. Registrirano je 37.895 birača, od kojih na redovnim biračkim mjestima 37.623, u odsustvu 146 i izvan BiH 126.

U izbornoj trci za novog načelnika Srebrenika su Izudin Kešetović (Unija socijaldemokrata-unija za sve nas), Nihad Omerović (SDA), Mirza Kešetović (SDP) i Ibrahim Salihović (SZBiH). (bhrt.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,