Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

4. Moto maraton Srebrenica 2015 prošao kroz Sarajevo: Danas u Potočarima

Preuzmite sliku

Oko 300 motociklista, učesnika 4. Moto maratona Srebrenica 2015, prošlo je danas kroz glavni grad Bosne i Hercegovine, odakle će nastavili put prema Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Motomaraton, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, ove godine je okupio motocikliste iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske i drugih država Europske unije. Inače, moto maraton se već tradicionalno održava pod motom “Da se ne ponovi i ne zaboravi“.

Motociklisti su prolazeći sarajevskim ulicama izazvali oduševljenje kod građana, koji su ih pozdravili. Učesnici su nosili i majice sa porukama “Ne zaboraviti Srebrenički genocid”.

Planirano je da motociklisti polože cvijeće i odaju počast djeci ubijenoj tokom opsade Sarajeva, nakon čega će nastaviti put prema Srebrenici.

Inače, motociklisti maraton započinju iz Bihaća, te prolaze kroz Ključ, Donji Vakuf, Travnik, Sarajevo, Olovo, Kladanj, Vlasenica, Bratunac, te dolaze na krajne odredište u Potočare.

Nakon dolaska u Potočare pridružit će se učesnicima Marša mira Nezuk – Potočari te 11. jula klanjati dženazu za 136 žrtava, među kojima je i 18 maloljetnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje