Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvečevo gasi dio proizvodnje i otpušta radnike

Preuzmite sliku

Zvečevo, tvornica čokolade i pića iz Požege u Slavoniji, gasi dio proizvodnje te će smanjiti broj radnika. Odlučila je tako Uprava ove firme o čemu je izvijestila u svojem saopštenju.
Na novinarski upit portala Biznisinfo.ba hoće li zbog toga oko stotinu radnika ostati bez posla, odgovorili su da je jedna od mjera smanjenje broja zaposlenih, ali ne i o kolikom se tačno broju radi, javili su hrvatski mediji.

Zvečevo je u vlasništvu bh. poduzetnika Zdravka Alvira iz Gornjeg Vakufa.

– Zbog negativnih trendova na tržištu u 2019. godini, kao i projekcije za 2020. godinu, koji značajno utječu na profitabilnost svih proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana, nakon višemjesečne analize svih proizvodnih i poslovnih procesa unutar Društva, prisiljeni smo pokrenuti proces konsolidacije cjelokupnog poslovanja s fokusom na profitabilnost proizvodnog asortimana i stabilnost Društva – navodi se u saopštenju Uprave Zvečeva, prenosi Glas Slavonije.

Uprava je odlučila ugasiti dio proizvodnje, reorganizirati proizvodni proces na svim proizvodnim linijama, optimizirati radne procese u neproizvodnim sektorima, a s ciljem nastavka stabilnog poslovanja te dugoročnog zadržavanja pozicije proizvoda i robnih marki na tržištu.

Jedna od mjera bit će i smanjenje broja zaposlenika u sektoru proizvodnje, ali na novinarski upit je li riječ o približno stotinu zaposlenika, nisu odgovorili o kojem se broju radi.

Smanjenje broja zaposlenih, objašnjavaju u Zvečevu, uvjetovano je optimizacijom proizvodnih procesa kao i jednog dijela zaposlenika iz neproizvodnih sektora te spajanja radnih procesa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,