Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično počela gradnja prvog luksuznog naselja u Sarajevu

Preuzmite sliku

U Sarajevu je zvanično započela gradnja stambeno-poslovnog kondominijuma Park Residence. Investitori tvrde da će projekt “potpuno promijeniti vizuelni identitet Sarajeva i započeti novu eru komfora u elitnom životnom prostoru”.

– Nakon završene faze rušenja, uklanjanja postojećih objekata na lokalitetu i pripremnih građevinskih radova te po dobivanju pravosnažne građevinske dozvole, započeli su glavni građevinski radovi na izgradnji ovog jedinstvenog projekta – saopćili su investitori.

Odgovornost izvođenja armirano-betonskih radova povjerena je kompaniji “Duljević” d.o.o., Sarajevo.

Investitori Park Residencea su, kako navode, odlučni u namjeri da pokažu da se luksuzni i veliki projekti mogu realizovati i u Sarajevu te da standard prestiža i komfora savremenog stila življenja nije rezervisan samo za svjetske metropole.

Uprkos tome što je smješten u strogom centru Sarajeva, jedinstvena pozicija Park Residencea na uzvišenju bogatom vegetacijom nudi osjećaj života u zelenoj oazi, izolovanoj od gradske gužve i intenzivnog saobraćaja.

Upotrebom panoramskih staklenih stijena omogućene su fantastične vizure na cijelo Sarajevo.

Park Residence čini pet kula sa apartmanima koji su toplim vezama direktno povezani sa garažama i svim ostalim sadržajima kondominijuma, smještenim u prizemlju i mezaninu, etažama koje čine postament stambenih kula.

Park Residence pored udubnosti i privatnosti vlastitog luksuznog doma nudi i uživanje u raznovrsnim sadržajima, namjenjenim isključivo stanarima među kojima se ističu zatvoreni bazen, spa i fitness centar, zatvoreni multifunkcionalni prostor za sportske aktivnosti, te otvoreni teniski teren.

Pored rekreacije i wellness-a, u sklopu Park Residencea su i kino sala i konferencijska sala kao i dječije igraonice otvorenog i zatvorenog tipa.

Stanari također mogu uživati u sadržajima Gallery Shopping Malla lociranog u prizemlju kondominijuma i koji će odgovoriti na svakodnevne potrebe stanara – supermarket, apoteka, frizerski i kozmetički salon, restoran i sl.

Gallery Shopping Mall biti će otvoren za javnost i primarna misija je da unaprijedi kvalitet života starana Park Residence ali i lokalne zajednice.

Nakon realizacije ovog izuzetnog projekta, investitori ostaju prisutni kroz Park Residence Facility čiji zadatak je profesionalno upravljanje i održavanje kompleksa, kao i pružanje dodatnih usluga stanarima. (Biznisinfo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje