Ponedjeljak, 21. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zvanično: Od sutra u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović danas je na konferenciji za medije, nakon sjednice Vlade FBiH, poručio da će cijene goriva u FBiH biti niže za pet do 10 feninga, a nove cijene se počinju primjenjivati od sutra.

“Nema tolerancije rasta cijena goriva. Trebala su tri dana da se obrade zahtjevi tako da će smanjenje cijena biti vidljivo već od sutra, i to pet do deset posto”, kazao je Vujanović.

Navedeno je da je do 13. juna ministarstvo zaprimilo oko 200 obrazaca na kojima je prijavljeno sniženje maloprodajnih derivata na benzinskim pumpama u FBiH u rasponu od pet do 10 feninga.

Vujanović je istakao i da na maloprodajnu cijenu značajno utječe i poslovna politika distributera naftnih derivata u pogledu visine veleprodajne i maloprodajne marže koja nije propisana jer je na snazi slobodno formiranje cijena.

Federalno ministarstvo, u skladu sa svojim nadležnostima, kontinuirano analizira maloprodajne cijene naftnih derivata u okviru koje preispituje i visine redovne i eventualne marže distributera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,