Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Od sutra u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

Preuzmite sliku

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović danas je na konferenciji za medije, nakon sjednice Vlade FBiH, poručio da će cijene goriva u FBiH biti niže za pet do 10 feninga, a nove cijene se počinju primjenjivati od sutra.

“Nema tolerancije rasta cijena goriva. Trebala su tri dana da se obrade zahtjevi tako da će smanjenje cijena biti vidljivo već od sutra, i to pet do deset posto”, kazao je Vujanović.

Navedeno je da je do 13. juna ministarstvo zaprimilo oko 200 obrazaca na kojima je prijavljeno sniženje maloprodajnih derivata na benzinskim pumpama u FBiH u rasponu od pet do 10 feninga.

Vujanović je istakao i da na maloprodajnu cijenu značajno utječe i poslovna politika distributera naftnih derivata u pogledu visine veleprodajne i maloprodajne marže koja nije propisana jer je na snazi slobodno formiranje cijena.

Federalno ministarstvo, u skladu sa svojim nadležnostima, kontinuirano analizira maloprodajne cijene naftnih derivata u okviru koje preispituje i visine redovne i eventualne marže distributera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,