Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Živinice: Mladi poduzetnik obnovio proizvodnju i sačuvao radna mjesta u fabrici keksa

Preuzmite sliku

U vrijeme kada sve više mladih u potrazi za boljim životom napušta BiH, odlazeći u nadi da će tamo negdje biti sretniji, raditi ali i zaraditi, ne brinuti o tome kako preživjeti, imamo i nekolicinu onih koji odluče ostati u svojoj zemlji kako bi se borili za bolje sutra.

  • Pokušavaju i pokušavaju, možda su i odlazili ali to im nije donijelo sreću te s toga sada još uporniji trude se da ovdje u svojoj zemlji ispod svog sunca, uspiju.

  • Mladi su i teže ka tome da postanu uspješni, a jedan od njih je i Senad Mulabdić vlasnik jedne fabrike keksa iz Živinica. Iako je mlad i ima 29 godina odlučio se na veliki poduhvat, s tim da ovo nije prvi put da Senad ima i započinje posao.

    “Određeni vremesnki period proveo sam na privremenom radu u Afganistanu kako bi zaradio novac za školovanje. Međuim, nakon što sam se vratio nazad odlučio sam se za drugačiji put. Uz pomoć roditelja donosim odluku da otkupimo firmu za proizvodnju keksa koja je bila pred gašenjem. Ušli smo u ovaj posao jer smo prepoznali određeni potencijal i smatramo da može ovo da bude jedna zdrava ‘slatka’ priča’ – priča Senad Mulabdić za tatabrada.tv.

    Njegovu poslovnu priču pogledajte u video prilogu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje