Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ZIRA ulaže u zajednice Tuzlanskog kantona 

Preuzmite sliku

Produktno orijentisana IT kompanija ZIRA donirat će sredstva za društveno korisne projekte građana i mladih u zajednicama Tuzlanskog kantona koji će biti realizovani kroz fond “Volim svoj grad” kojim upravlja Fondacija tuzlanske zajednice.

Kompanija ZIRA, globalno prepoznata u svijetu telekom industrije po svojim BSS (Business Support Systems) rješenjima i Fondacija tuzlanske zajednice, jedina community fondacija u Bosni i Hercegovini, potpisale su Sporazum o partnerskom razumijevanju i saradnji kojim zajedno rade na podršci afirmaciji pozitivnih vrijednosti i promjena u zajednicama.

ZIRA se od ostalih kompanija softverske industrije u BiH osim po produktnoj orijentaciji, razlikuje i u odnosu prema široj zajednici. Fokus dugogodišnjeg društveno odgovornog djelovanja ZIRA, odnedavno kroz Fond Zijah Rašidagić, koji je osnovan u spomen osnivača i prvog direktora kompanije, je uvijek bilo bolja budućnosti mladih ljudi, znanje i inovativnost, a u Fondaciji tuzlanske zajednice su našli partnera koji dijeli iste ciljeve. ZIRA-u i Fondaciju Tuzlanske zajednice povezuje i članstvo u Filantropskom forumu BIH. Upravo ZIRA je prepoznata od strane Filantropskog foruma  kao jedna od predvodnica strateške filantropije u Bosni i Hercegovini te je jedna od prvih kompanija članica ove jedinstvene platforme koja okuplja renomirane filantropski orijentirane kompanije, fondacije i pojedince, a Fondacija tuzlanske zajednice jedna od najpouzdanijih članica te platforme.

Kompanija ZIRA će zahvaljujući ovom sporazumu posredstvom Fondacije donirati 5.000 KM za realizaciju društveno korisnih inicijativa građana, koji će u toku mjeseca februara aplicirati na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kroz Fond “Volim svoj grad”. Fond djeluje od 2020. godine u okviru Programa razvoja zajednice s ciljem podrške građanskom aktivizmu i inicijativama. Kako je istakao Tarik Baraković, Koordinator programa filantropije Fondacije tuzlanske zajednice „Sredstva u Fondu „Volim svoj grad“ obezbjeđujemo kroz udruživanje donacija stranih i lokalnih donatora, društveno odgovornih preduzeća i filantropski orijentiranih pojedinaca i porodica i drago nam je da se ZIRA uključila u aktivnost koja će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u našim lokalnim zajednicama.“

Na ovaj način kompanija ZIRA, filantropski orijentisana i društveno odgovorna produktna IT kompanija koja širi svoje prisustvo i na području Tuzlanskog kantona, skreće pažnju na važnost jačanja saradnje biznisa i nevladinog sektora na planiranju i sprovođenju filantropskih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje položaja građana. Kako je istakla Sabina Selvić-Oručević CEO ZIRA „ Misija ZIRA od prvog dana prije više od 25.godina bila je omogućiti što većem broju mladih ljudi o(p)stanak u Bosni i Hercegovini, gradeći uspješnu, snažnu i stabilnu kompaniju koja će tim mladim ljudima omogućiti da ostanu ovdje, pružiti najbolje uvjete za život i rad. Uz to pružiti mogućnost rada i usavršavanja u svjetskim okvirima. “

Zajedno, kompanija ZIRA i Fondacija tuzlanske zajednice poručuju da je transparentno ulaganje u budućnost najsigurnija investicija sa najboljim povratom. Više informacija o ZIRA možete naći na www.zira.com.ba a ako se i vi želite uključiti u rad Fondacije tuzlanske zajednice www.fondacijatz.org.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje