Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

ZIRA u srcu Tuzle: Novi ured njeguje lokalni talenat mladih i doprinosi razvoju grada

Preuzmite sliku

Vodeća domaća IT kompanija ZIRA je 2.6.2023. godine svečano otvorila svoje novo sjedište na Sonom trgu, smješteno u samom srcu Tuzle.

Ova strateška ekspanzija simbolizira posvećenost kompanije stvaranju najboljih radnih uvjeta za svoje zaposlenike, ali također jasno iskazuje važnost doprinosa razvoju lokalne zajednice, otvarajući novo poglavlje pozitivnih promjena u Tuzli.

  • Na svečanosti otvaranja ureda prisustvovao je gradonačelnik Tuzle, Dr. sc. Zijad Lugavić, koji je izrazio zadovoljstvo ovim novim korakom u lokalnoj zajednici tokom svog obraćanja.

    “Drago mi je da u Tuzli vidimo nove i inspirativne priče koje imaju za cilj njegovati lokalni talent i pružiti sjajne prilike mladima u našoj zajednici. Otvorenje novog ureda ZIRA-e je upravo jedna od tih priča koja će pridonijeti daljnjem razvoju Tuzle i stvaranju procvata budućnosti za naše mlade generacije”, izjavio je Lugavić.

     

    Sabina Selvić-Oručević, izvršna direktorica ZIRA-e, također se obratila prisutnima i izrazila zadovoljstvo što ZIRA sada posluje u Tuzli.

    “Veliko mi je zadovoljstvo što ZIRA sada aktivno djeluje i u Tuzli, te tako razvija produkte koji su prepoznati na globalnom nivou. Prije svega, želimo pružiti mladima sve što im je potrebno, ali ono najvažnije, želimo im pružiti izazove i prilike da kroz svoj rad pokažu talente – i da žive jedan neprikosnoven osjećaj a to je “moć stvaranja”, istakla je Selvić-Oručević.

    Dok ZIRA svakodnevno širi svoje poslovanje, ostaje snažno fokusirana na svoju misiju pružanja inovativnih BSS rješenja globalnim klijentima.

    Otvorenje novog ureda u Tuzli svjedoči o posvećenosti kompanije pružanju izvrsnih usluga, istovremeno njegujući lokalni talent i doprinoseći socioekonomskoj strukturi regije.

  • O ZIRI:

    Već 27 godina, ZIRA je vodeća domaća IT kompanija koja razvija vlastite softverske proizvode i plasira ih na globalno tržište. Specijalizirani za Business Support Systems (BSS), ZIRA svakodnevno obrađuje milijarde transakcija, a široko je priznata i kao vodeći dobavljač nagrađivanih BSS rješenja za telekomunikacijski sektor.

    Sa uredima u BiH, Nizozemskoj, Dubaiu UAE, Hrvatskoj, Turskoj i SAD-u, ZIRA je pomogla 50+ telekomunikacijskih operatera i digitalnih pružatelja usluga u 30+ zemalja širom svijeta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje