Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zima ide, ide zima, neka svako čizme ima!

Preuzmite sliku

Dolaskom hladnijih dana, nažalost, svake godine svjedočimo da neki od naših sugrađana nemaju odgovarajuću obuću te da zimi koračaju promrzlih nogu. Prizori mokrih nogu na snijegu nikoga od nas ne ostavljaju ravnodušnim.

Želeći da ove zime niko ne nazebe, Tylol Hot pokreće kampanju „Zima ide, ide zima, neka svako čizme ima“ u okviru koje će kupiti i pokloniti tople zimske čizme najugroženijim korisnicima usluga udruženja Pomozi.ba, Mozaik Prijateljstva te Venus Amica.

 • U saradnji sa navedenim udruženjima doći ćemo do onih kojima je pomoć najpotrebnija te osigurati adekvatnu obuću ove zime, kako za velike, tako i za male. Čizme u odgovarajućoj veličini za svaki spol, i prema potrebi svakog korisnika, spremne su i bit će ubrzo isporučene kako bi toplih nogu dočekali hladne dane. Dobri ljudi širom BiH podržali su ovu toplu priču i svojim doprinosom učinili je stvarnom. To su prije svega, članovi navedenih udruženja, prikupljajući podatke i dostavljajući nam spiskove, a zatim i zaposlenici Borovo d.o.o. Sarajevo te Bingo d.o.o Tuzla koji su pokazali veliko razumijevanje i podršku u našoj kupovini čizama u odgovarajućim veličinama i modelima.

  I vi možete biti dio ove priče.

  Pozivamo vas da nam se pridružite i poklonite novu ili očuvanu zimsku obuću i drugima u potrebi a mi ćemo se pobrinuti da putem mreže navedenih udruženja svaki par čizama utopli jedan par nogu.

  Kako možete pomoći?

  Zimsku obuću možete donirati na sljedeće adrese:

  Pomozi.ba

  ● Bihać: Đačka b.b., 8-16h radnim danima

  ● Travnik: Školska b.b., 8-16h radnim danima; subotom 8-13h

  ● Sarajevo: dr. Fetaha Bečirbegovića br. 8, 8-17h radnim danima, subotom 10-17h

  Mozaik Prijateljstva

  ● Banja Luka: Cara Lazara br. 20, 7-17h radnim danima

  Venus Amica

  ● Tuzla: kontakt telefon 061/856-585, gđa Sanela Jurišić

  Za više informacija o kampanji posjetite www.tylolhot.ba

  Dočekajmo zimu toplih nogu i toplog srca!

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje