Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željeznice FBiH potpisale ugovore sa sedam domaćih firmi

Preuzmite sliku

Željeznice Federacije BiH na čelu sa predsjednikom Uprave mr.sci. Nijazom Puzićem potpisale su 27.08.2014. godine ugovore o javnoj nabavci roba sa sedam domaćih firmi.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi preko 1,5 milion KM, a potpisani su sa firmama TEKNOXGROUP d.o.o. Blažuj, FARANG TSC d.o.o. Sarajevo, „INTEREUROPA RTC“ d.o.o. Sarajevo, R&S d.o.o. Vogošća, PRO INVEST d.o.o. Doboj, Obrtnička djelatnost TAF -1 Breza i “REMONT I SERVIS MOTORNIH VOZILA” d.o.o. Tuzla.

Sklopljeni ugovori odnose se na nabavku motornih ulja i rashladne tečnosti, dijagnostiku dizel motora, nabavku 12 kompleta osovinskih slogova za lokomotive serije 441, špediterskih usluga, kancelarijskog materijala, sredstava za higijenu, servisiranje pumpi brizgaljki dizel motora za lokomotive serije 661 i generalni – industrijski remont dizel motora.

Za sve ugovore provedeni su postupci javne nabavke, a njihova realizacija omogućit će Željeznicama FBiH nastavak tehnološih procesa, odnosno, redovno i sigurno snabdijevanje bh. privrednih subjekata i društva u cjelini. S obzirom na to da su ŽFBiH duži vremenski period poslovale bez Uprave, što je značajno otežavalo i usporavalo tehnološke procese, konačnim imenovanjem Uprave ŽFBiH ostvarili su se preduslovi da se ovo javno preduzeće u punom kapacitetu stavi na raspolaganje bh. privredi i društvu, saopštila je Služba za odnose s javnošću ŽFBiH. (seebiz.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: