Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog potreba izvoza mesa u Tursku, Menprom gradi novi objekt od 6 miliona KM

Preuzmite sliku

Mesna industrija Menprom, evropski kvalitet u našem dvorištu.

Povodom započetog projekta izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, za čije je potrebe ova kompanije krenula u izgradnju novog objekta u vrijednosti od 6 miliona KM, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem posjetila je danas mesnu industriju Menprom u Tuzli.

  • menprom-posjeta-vlada-tk001-20150918
  • Prilikom posjete premijer Gutić se zahvalio kompaniji Menprom na svemu što su učinili za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje na području TK, te čestitao na investiciji od preko 6 miliona KM, koji će stvoriti nova radna mjesta.

    Mi smo danas tu da pomognemo i podržimo ovaj projekat“, izjavio je Gutić i pozvao građane da se uključe u kampanju „Prepoznaj domaće, budi ponsan“.

    Nakon obilaska pogona delegacija Vlade je ocijenila da kompanija Menprom parira svjetskim kompanijama koje se bave ovom vrstom djelatnosti i da se provode najviši standardi kada je u pitanju kvalitet i sigurnost hrane.

    Kantonalna vlada će podržati sve slične projekte koji znače nova radna mjesta“, poručio je Premijer. Resorni ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK, Srđan Mićanović ocijenio je „Menprom“ kao lidera u mesnoj industriji Bosne i Hercegovine,dodavši da je to firma koja svake godine bilježi nove uspjehe.

  • menprom-posjeta-vlada-tk003-20150918
  • Posjedovanjem svih certifikata od ISO standarda, do halal certifikata Menprom pokazuje da imaju kvalitet ravan svjetskim standardima. Može se napraviti dosta dobrog u ovoj državi ukoliko se napravi sistem. Moramo uvjeriti ljude da mogu pošteno raditi i živjeti i od svog posla“, riječi su direktora i vlasnika kompanije Menprom Mensura Alića koji se ponosi činjenicom da u ovoj firmi već 17 godina nema rada na crno.

    Alić navodi i da je Kompanija krenula u kampanju na području svih 12 općina i grada Tuzla, kako bi prezentirali projekat izvoza mesa, te otkup svim potencijalnim proizvođačima goveđeg mesa.

    U novom proizvodnom pogonu bit će uposleno 30 novih radnika, a 2000 ljudi će biti indirektno uključeno u projekat. „Svim uzgajivačima i proizvođačima goveđeg mesa mi nudimo da potpišemo ugovore o otkupu i garantiramo plasman njihovih proizvoda“ rekao je Alić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje