Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima, proizvodnju sele u Srbiju

Preuzmite sliku

Kompanija “PepsiCo” do kraja ove godine će ugasiti svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa “Marbo” u Laktašima, potvrđeno je za “Nezavisne novine” u ovoj kompaniji.

Kako su naveli proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije “PepsiCo” za područje zapadnog Balkana.

“Uslijed nove poslovne strategije i organizacione strukture, uz efikasno upravljanje operativnim poslovanjem i pozicioniranjem kompanije u cilju dugoročnog rasta, fabrika kompanije Marbo d.o.o. u Laktašima, kod Banjaluke, biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište BiH”, rekli su u kompaniji “PepsiCo”.

Dodali su da će ova kompanija nastaviti sa prodajom i distribucijom u BiH, a sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostaće u Laktašima.

“Operacije u BiH će podrazumijevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 124 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa”, kazali su u ovoj kompaniji.

Istakli su i da će svi zaposleni u Laktašima imati priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mjesta u Magliću.

“Oni će imati i pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom. Ovakva reorganizacija se sprovodi sa ciljem efikasnijeg rukovođenja lancem snabdevanja i biće završena do kraja 2021. godine”, naveli su u kompaniji “PepsiCo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,