Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zajedno za bolje sutra, Kompanija dm uputila poziv za prijavu ekoloških projekata

Preuzmite sliku

Kompanija dm uputila poziv za prijavu ekoloških projekata. Odabrane projekte dm će podržati u njihovoj realizaciji.

Kompanija dm drogerie markt objavila je poziv svim organizacijama, udruženjima, institucijama i drugim registriranim pravnim licima da do 22.6.2022. prijave ekološke projekte koji direktno doprinose zaštiti i očuvanju okoliša.

Poziv je upućen u sklopu krovne društveno odgovorne kampanje dm-a {ZAJEDNO} za bolje sutra, koja ove godine naglasak stavlja na ekologiju. Svi zainteresirani prijave mogu poslati isključivo putem online formulara koji se nalazi na platformi www.dm-zajedno.ba, na kojoj se nalaze i sve druge potrebne informacije, poput pravila i uslova za prijavu projekta, odgovori na često postavljena pitanja, ali i okvirni kriteriji odabira projekata. Uz popunjen online formular potrebno je dostaviti i opis projekta, razradu budžeta te fotografiju lokacije na kojoj će projekt biti realiziran.

„Ove godine našu društveno odgovornu kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra posvećujemo ekologiji kroz podršku odabranim eko projektima koji za cilj imaju zaštitu i očuvanje prirode. Neodvojiv dio poslovne filozofije dm-a je održivost, a konkretno ekološku održivost živimo kroz sve segmente poslovanja, stvarajući tako mogućnosti i za naše zaposlenike, kupce i cjelokupnu društvenu zajednicu da nam se pridruže i daju svoj doprinos očuvanju okoliša.“ – izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Podrška odabranim projektima bit će realizovana kroz financiranje usluga i/li nabavke materijala i opreme za realizaciju projekata, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o potrebama navedenih u prijavi. Prijavljeni projekti mogu se odnositi na čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnju, pošumljavanje, postavku kanti za otpad i slično, a u izbor za podršku neće ući projekti koji se odnose na organizaciju i realizaciju edukacija i radionica.

Odabrani projekti bit će poznati 4.7. dok njihova realizacija treba biti završena do kraja oktobra 2022. godine.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o. dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 16 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 890 zaposlenika i 82 prodavnice u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2020/21. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od blizu 227 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 15.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 27 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje