Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wizz Air prevezao rekordan broj putnika u junu

Preuzmite sliku

Wizz Air, najodrživija ultraniskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proslavlja rekordan broj putnika prevezenih u junu, ukupno 4,34 miliona.

Wizz Air je tokom proteklih 12 mjeseci znatno proširio svoju raznovrsnu mrežu dodavši 200 novih linija ka 126 destinacija širom Evrope i van nje.

Da bi podržao ovaj konstantan rast, Wizz Air je tokom prošle godine uveo 27 ultramodernih i efikasnih Airbus aviona. Uz najnovije tehnologije, Wizz Airova Airbus flota je integralni element strategije održivosti ove aviokompanije koja podržava njene ciljeve smanjenja emisija CO2 za 25% po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine. Wizz Air je također ove godine potpisao Memorandum o razumijevanju sa Airbusom kako bi istražio potencijal aviona na vodik.

Veliki broj naručenih Airbus aviona potvrđuje Wizz Airov cilj da do kraja ove decenije ima flotu od 500 aviona. Narudžba se trenutno sastoji od 13 A320neo, 255 A321neo i 47 A321XLR aviona, kako i 15 A321neo i prava na kupovinu 75 A321neo aviona, što je ukupno 411 letjelica.

“Ponosni smo što smo prevezli rekordan broj putnika ka njihovim odredištima u junu. Uprkos dobro poznatim izazovima sa kojima se putna industrija suočava, ostvarili smo značajan rast tokom protekle godine i tako postavili temelje za nastavak rasta tokom naredne decenije. Naša norudžba od preko 400 Airbus aviona predstavlja veliku prekretnicu za Wizz koja nudi najniži ekološki otisak po putniku i potvrđuje našu ambicioznu WIZZ500 strategiju. Želimo da se zahvalimo svojim vjernim putnicima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog niskih cijena karata, raznovrsne mreže linija, mlade i zelene flote i odlične usluge na letovima“, rekla je Zsuzsa Trubek, menadžerica komunikacija u Wizz Airu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,