Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wizz Air od juna uvodi četiri direktne avio-linije iz Banjaluke

Preuzmite sliku

Aviokompanija Wizz Air danas je najavila početak poslovanja iz Banjaluke sa četiri nove niskotarifne linije.

Od juna će Wizz Air pokrenuti nove linije iz Banjaluke za Eindhoven u Holandiji, Basel/Mulhouse u Francuskoj, Malme u Švedskoj i Dortmund u Njemačkoj.

“Karte za sve nove destinacije već su dostupne za prodaju na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije po cijeni od 19,99 EUR”, navode iz Wizz Air-a.

Iz preduzeća Aerodromi Republike Srpske navode da su ponosni na ovaj početak saradnje jer su u uslovima pandemije uspjeli ostvariti veliki korak za vazdušni saobraćaj na ovim prostorima te približiti Evropu građanima.

“Sigurno je da će ovaj iskorak biti koristan u privrednom, turističkom i ekonomskom pogledu za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, a svakako i region”, saopšteno je iz Aerodroma Republike Srpske.

U Wizz Air-u navode da se očekuje da će nove linije stimulirati sektor vazduhoplovstva i ugostiteljstva u regijama, dok će putnici iz BiH istovremeno putovati po najnižim cijenama WIZZ-a do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.

“Radi sigurnog i bezbrižnog putovanja putnika i posade, Wizz Air je uveo dodatne higijenske mjere za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcaja kao i za poboljšanu čistoću u avionu. Dio tih mjera za zaštitu zdravlja putnika i posade podrazumijeva da se putnici ukrcavaju i kupuju onlajn/putem interneta, uključujući plaćanje dodatnog prtljaga, a radi smanjenja nebitnih interakcija na aerodromu. Dok HEPA filteri svih Wizz Air aviona filtriraju 99,97% virusa i bakterija iz zraka u kabini, posada kao i putnici moraju nositi maske tokom cijelog leta”, navodi se u saopštenju.

Iz ove kompanije radi bezbrižnog putovanja u nesigurnim vremenima, mole putnike da koriste WIZZ Flex.

“Odabirom ove usluge putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene, ili ukoliko žele putovati na drugi datum ili na drugo odredište, mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i da će 100 posto prvobitne cijene odmah biti nadoknađeno kreditom avio-kompanije, kao i za promjene datuma, pa čak i linije”, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,