Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wizz Air nastavio sa letovima iz Tuzle: Od jula linija i do Salzburga

Preuzmite sliku

Wizz Air danas ponovo je najavio operacije iz svojih baza u Beogradu i Tuzli, a dva aviona su stacionirana u oba grada.

Nakon što je Wizz Air nastavio letove iz Londona za Beograd 18. maja, avio-kompanija ove sedmice započinje usluge iz Beograda za Bazel, Dortmund, Hanover, Baden Baden, Memmingen, Eindhoven, Geteborg, Malme i Skavsta, dok će letovi za Larnaku, Maltu i Beauvais trebalo da počnu sredinom juna.

Iz Tuzle će avio-kompanija ove sedmice ponovno uspostaviti letove na svojoj cijeloj mreži, uključujući Beč, Billund, Basel, Berlin, Keln, Dortmund, Hahn, Friedrichshafen, Baden Baden, Memingen, Eindhoven, Gothenburg, Malme, Skavsta i Vaxjo.

Prevoznik je prošle sedmice najavio da će započeti nove dvije sedmične usluge iz Beograda i Tuzle do Salzburga od 2. jula.

Kako saznaje EX-YU Aviation News, Wizz Air neće ukloniti nijedna od dva aviona sa sjedištem u Beogradu i Tuzli.

Wizz će ove sedmice nastaviti i letove između Budimpešte i Sarajeva. Također, ponovo će uvesti sve svoje usluge iz Niša, nakon što je prije dvije sedmice ponovo pokrenuo letove iz grada jednom linijom.

Generalni direktor Wizz Air-a, Jozsef Varadi, rekao je prošle sedmice, “Mi smo jedna od rijetkih aviokompanija u Evropi koja može pružiti kapacitet za rast kada svi drugi smanje i ugovaraju kapacitet”.

Varadi napomenuo je da će aviokompanija zadržati svoj prvenstveno istočni i srednjoevropski fokus, ali će biti povoljnija u zapadnoj Evropi.

Wizz, čija bi zajednička kompanija sa sjedištem u Abu Dabiju trebala početi letjeti krajem ove godine, takođe da otvara nove baze u Milanu, Larnaki, Lavovu i Tirani.

“Mnogi aerodromi nam se približavaju”, kazao je Varadi.

Wizz ima jak bilans i iako je smanjio 19% radne snage, drži se planova za rast flote i jedna je od prvih aviokompanija koja je ponovno pokrenula letove, saopćeno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,