Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vujanović s naftašima: Slijedi snižavanje cijena goriva na pumpama?

Preuzmite sliku

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović održat će danas sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sastanku će prisustvovati i predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Tema sastanka je aktuelna situacija vezana za poskupljenja maloprodajnih cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama. Do poskupljenja je došlo nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu.

Očekivanja su da će se sve odraziti i na poskupljenje drugih usluga, kao i osnovnih životnih namirnica. Političke stranke zatražile su reakciju vlasti da zaustave “divljanje” cijena goriva.

U nedjelju su u nekoliko bh. gradova u 17 sati nakratko blokirane ceste i saobraćajnice čime su građani, a najprije vozači iskazali revolt zbog poskupljenja goriva.

“Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju i sve kalkulativne podatke, koji su sastavni elementi izračuna maloprodajne cijene naftnih derivata, učesnici sastanka će analizirati sve raspoložive moduse u skladu sa zakonom, s ciljem iznalaženja i hitnog sprovođenja konkretnih mjera za snižavanje maloprodajnih cijena naftnih derivata”, navedeno je iz Vlade FBiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,