Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijednost projekta 18,7 miliona KM: Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj​

Preuzmite sliku

Danas je potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999,35 KM.

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C, piše Akta.ba.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj potpisan je danas između Uprave za indirektno oporezivanje i konzorcijuma NISKOGRADNJA d.o.o. Laktaši , ALFA TERM d.o.o. Mostar i TEHTON d.o.o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM  sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana. U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo.

  • Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj  granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 m2. Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH. U sklopu novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

    Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje