Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna donacija UNIQA osiguranja Udruženju Pomozi.ba

Preuzmite sliku

Umjesto poklona za VIP klijente, UNIQA osiguranje novac, tačnije 18.000 KM,  preusmjerilo Udruženju Pomozi.ba

Društveno odgovorna kompanija UNIQA osiguranje donirala je Udruženju Pomozi.ba 18.000 KM, jer je umjesto poklona za VIP klijente, novac preusmjerila na pomoć ugroženim stanovnicima. Za projekat „Obrok za sve 2022“ donirano je 15.000 KM, a s obzirom na hladne vremenske uslove, 3.000 KM donacije UNIQA je usmjerila na projekat nabavke ogrjeva za socijalno ugrožene porodice.

Tradicionalno, kompanija UNIQA osiguranje je obilježavala predstojeće praznike uručivanjem prigodnih poklona klijentima i poslovnim partnerima. Međutim, ove godine sredstva za poklone su odlučili usmjeriti na socijalno ugrožene kategorije stanovništva kojima je pomoć najpotrebnija u ovom trenutku.

Adela Čomić, menadžerica projekta „Obrok za sve“, prilikom uručivanja donacije, izrazila je iskrenu zahvalnost UNIQA osiguranju i partnerima na donaciji u svoje lično ime i u ime korisnika projekata Pomozi.ba na značajnoj donaciji, kojom se osiguravaju kvalitetni obroci u početku nastupajuće godine i omogućavaju tople prostorije za veliki broj ljudi u potrebi. „Udruženje Pomozi.ba je ponosno na činjenicu da je naš rad prepoznat kao vrijedan podrške, te se nadamo da ćemo nastaviti zajedno pomagati našoj zajednici kroz brojne projekte, a naročito kroz trajnu humanitarnu kampanju „Najbolji obrok u mjesecu“,  koja ima za cilj prikupljanje sredstava za liječenja, sve u korist naših sugrađana“, zaključila je Čomić.

Kompanija UNIQA osiguranje je fokus ovogodišnjih aktivnosti društvene odgovornosti stavila na pomoć djeci bez roditeljskog staranja i djeci oboljeloj od malignih oboljenja. Ovom dodatnom donacijom pred novogodišnje praznike, UNIQA je upotpunila svoju misiju pod sloganom „Živimo bolje zajedno“,  s nastojanjem da kroz društveno odgovorni način rada doprinese boljitku zajednice u kojoj posluje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,