Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik kompanije Violeta novi vlasnik turističkog naselja u Baškoj Vodi

Preuzmite sliku

Vlasnik kompanije Violeta iz Gruda Petar Ćorluka novi je vlasnik turističkog naselja Urania u Baškoj Vodi kojeg namjerava pretvoriti u luksuzni resort.

S Hotelima Baška voda je već potpisao predugovor, a očekuje se kako će uskoro preuzeti i potpisati konačni kupoprodajni ugovor. Ove informacije je potvrdio direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić.

– S hotelom Hrvatska se radi o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u Bosni i Hercegovini i u Zagrebu, a ovakav investitor garantira jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi, kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su skoro okončali projekt preuređenje bungalova u obiteljski resort s četiri zvjezdice, ali nije isključeno kako će Ćorluka odbiti ovakvo rješenje jer se u njegovoj blizini nalazi hotel Hrvatska.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresiran za gradnju hotela s pet zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, a ovaj projekt je trenutno na čekanju, piše Slobodna Dalmacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,