Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK otkrila radnicima ko je zakočio predmet ”Dite” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Radnici Dite, Livnice i Guminga iz Tuzle, danas su se okupili ispred zgrade Vlade TK, pokušavjući još jednom ukazati na tešku situaciju u kojoj su godinama radnici ovih preduzeća ali i tražiti obećanu pomoć Vlade TK, za rješenje problema u kojoj se nalaze radnici fabrike detrdženata Dita.

Predstavnike radnika Dite danas su primili svi ministri Vlade TK, jer premijera nije bilo, i postignut je neki dogovor koji je za sada zadovoljio radnike.

Radnici Dite danas su dobili garant da u Diti neće biti stečaj dok je ekspertna Vlada TK na vlasti.

Dobili u obećanje da će predstavnici komplet Vlade TK, zajedno sa predstavnicima fabrike detrdženata Dita, narednih dana održati sastanak u Sarajevu zajedno sa predstavnicima državnog Tužilaštva i Goranom Salihovićem, glavnim tužiocem da se ubrza sudski proces u vezi rješenja problema Dite koji je zaustavljen od strane Salihovića.

”Zašto je zakočen predmet Dite – izgleda da je viša politika, ali neko će morati propjevati” – istakao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata ”Dite” za Tuzlanski.ba.

”Predmet Dite je dostavljen Goranu Salihoviću još  nakon februarskih protesta. Zato ćemo se sastati face to face, Vlada TK, radnici Dite i Salihović pa da vidimo šta je problem” dodaje Mehemdović.

A dok su radnici Dite, Guminga i Livnice protestvovali pred zgradom Vlade TK, obespravljeni radnici određenog broja drugih uništenih preduzeća, na čelu sa predstavnicima Sindikata solidarnosti TK i danas su također protestvovali ispred zgradama Tužilaštva TK i Suda u Tuzli.

I dalje traže neopozivu ostavku Vlade TK, komentarišući da je smiješno što je premijer podnio ostavku jučer ministrima umjesto da je podnio neopozivu ostavku Skupštini TK. Poručili su da očigledno neko želi da ovaj premijer bude smijenjen po istom scenariju kao i premijer Čaušević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,