Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vispakova džinovska džezva stigla u Brazil (FOTO)

Preuzmite sliku

Vispakova džinovska džezva stigla je u Rio de Janeiro, gdje će ostati zajedno sa Zmajevima tokom Svjetskog prvenstva u nogometu, javlja bh. novinska agencija Patria.

Prva promocija najveće džezve na svijetu bit će održana danas, na dan historijske utakmice između Bosne i Hercegovine i Argentine. Posjetioci SP iz cijelog svijeta moći će probati Zlatnu džezvu – pravu bosansku kafu i to iz džezve koja je prije deset godina ušila u Guinnessovu knjigu rekorda.

Obećali smo da ćemo je ako Bog da piti u Brazilu. Vjerovali smo i vjerujemo u naše Zmajeve. Stigli smo u Rio sa našim kahva-majstorem da upravo u Brazilu, zemlji koja slovi za kolijevku kahve, pokažemo šta je prava bosanska kafa – kazali su iz Vispaka.

Ostajemo sa džinovskom džezvom do kraja, shodno plasmanu naše reprezentacije. Kao i do sada, bit ćemo podrška našoj Nogometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu dok god to bude potrebno – navode dalje iz ove kompanije.

Osim kompanije Vispak, u transportu džinovske džezve u Brazil pomogla je kompanija „Cargo-partner'“ Brazilac Walter Goncalves, osoblje Ambasade Brazila u Sarajevu te Konzulat Bosne i Hercegovine u Brazilu, piše Patria.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,