Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vispak i Klas među pet najboljih domaćih brandova u BiH

Preuzmite sliku

Rezultati israživanja agencije Global Market Solutions o tome koliko bh. građani poznaju domaće proizvođače, te koje proizvode najčešće konzumiraju, pokazalo je između ostalog da su dva branda AS GROUP, Vispak i Klas ocijenjeni kao prepoznatljivi i kvalitetni.

“Veoma smo ponosni na ovu činjenicu i to je još jedan dokaz da se trud koji ulažemo u razvoj naših brandova isplatio. Jaki brandovi su jedini garant razvoja i najbolji su način očuvanja postojećih i kreiranja novih radnih mjesta. Drago nam je da smo opravdali povjerenje bosanskohercegovačkih potrošača”, navodi se u saopćenju kompanije AS GROUP.

Ispitanici su trebali navesti i konkretne brendove, od kojih su najčešće kao prepoznatljive i kvalitetne bh. proizvođače navodili Violetu, Vispak, Klas, Milkos i Ovako, ali i mnoge druge, čime su pokazali visok nivo poznavanja brendova – od tekstilne industrije, preko konditorskih proizvoda do mesne industrije.

Ukupno 50 posto ispitanika svih dobnih kategorija u potpunosti poznaju bh. proizvođače i njihove brendove, 49 posto djelimično, dok jedan posto ispitanika ne poznaje bh. proizvođače i njihove brendove. (ekapija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,