Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Violeta i Bingo uručili donaciju porodilištu u Brčkom (FOTO)

Preuzmite sliku

U sklopu programa lojalnosti  u prodajnim lancima Bingo u  periodu od 01.10.2015.-31.11.2015. kupci su imali priliku ostvariti određene pogodnosti kupovinom Violeta double care pelena.  Nakon donacije u porodilištu u Bijeljini i Orašju, Violeta i Bingo nastavljaju svoju saradnju u Brčkom. Predstavnica Violete Edita Salkanović i predstavnica Binga Amna Džambić su Općoj bolnici Brčko Distrikt na Odjel za akušerstvo i ginekologiju u četvrtak 11.02.2016. godine, u ime kompanija, donirali aspiratore i klima uređaj.

  • violeta-i-bingo-urucili-donaciju-porodilistu-u-brckombrcko-donacije-2-1068x712
  • Sredstva za kupovinu aspiratora i klima uređaja prikupljena su prodajom Violeta double care pelena u Bingo trgovinama. Predstavnica Violete Edita Salkanović ovim putem je izjavila: „Drago nam je da smo uspjeli sudjelovati u donaciji sredstava onima kojima je to najpotrebnije. Posebno bih se zahvalila predstavnicima Binga s kojima smo uspjeli realizovati donacije u porodilištima. Nadamo se da je ovo samo još jedna u nizu donacija u kojima su ova dva velika domaća branda pokazala svoju humanitarnu stranu.“

  • violeta-i-bingo-urucili-donaciju-porodilistu-u-brckombrcko-donacije-1-1068x712
  • Amna Džambić, iz marketinga kompanije Bingo izrazila je zadovoljstvo što su dva domaća brenda uspješno završila još jednu humanitarnu aktivnost: „ Zaista nam je drago što su nas kupci podržali u ovome i što su  prepoznali značaj projekta. Uprava porodilišta u Brčkom nam je dostavila listu potrepština, te smo donaciju prilagodili njihovim potrebama“.

  • violeta-i-bingo-urucili-donaciju-porodilistu-u-brckombrcko-donacije-1068x712
  • Glavna sestra bolnice Dubravka Letić zahvalila je Bingu i Violeti na podršci: „Briga za naš pomladak nije samo briga nas zdravstvenih djelatnika, nego i briga šire društvene zajednice, što su Bingo i Violeta ovom humanitarnom aktivnošću i dokazali.“

    „Uslovi za rad u našoj bolnici su posebno loši u ljetnom periodu i zaista je za dobrobit pacijenata klima uređaj bio neophodan. Aspiratori su također potrebni svakodnevno za rad s novorođenčadi. Zahvaljujemo kompanijama ali i kupcima na ovoj donaciji“, rekla je Dr. Nada Elez, pedijatar neonatolog Opće bolnice.

  • violeta-i-bingo-urucili-donaciju-porodilistu-u-brckombrcko-donacije-3-696x448
  • Violeta i Bingo sarađuju već dugi niz godina, a ovoga puta su još jednom pokazali brigu za socijalno ugrožene kategorije društva i na ovaj način pokazali da uspjeh društvene zajednice leži u uzajamnoj saradnji. (Tuzkanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,