Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uvođenje letova između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice

Preuzmite sliku

Vlade Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine finalizirale su planove za uvođenje letova između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice, izvijestio je EX-Yu Aviation.

Prema nacrtu sporazuma između država, svi zračni prijevoznici, uključujući i one izvan ove tri zemlje, bit će pozvani na pružanje usluge koja će biti subvencionirana.

“Razgovori koji se odnose na uspostavljanje ove rute su u toku. Ovi letovi će doprinijeti poboljšanju povezanosti između triju glavnih gradova”, rekao je crnogorski ambasador u Sarajevu Velimir Šljivančanin ranije ove sedmice.

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je nedavno da je sadržaj ugovora između Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine utvrđen i bit će proslijeđen svim zračnim prijevoznicima koji djeluju u regiji. Od prijevoznika će se tražiti da dostave svoje ponude”. Dodao je da bi se Bugarska također mogla pridružiti regionalnoj inicijativi.

Vlade Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine vjeruju da će nova ruta potaknuti trgovinu i turizam, kao i kretanje ljudi.

Prethodno je bivši bh. avioprijevoznik B&H Airlines nekoliko godina održavao letove između Sarajeva i Skoplja, koji su obavljani i preko Podgorice. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,