Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Usvojen Plan kampanje „Domaće i naše” u TK

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Plan kampanje promocije značaja i uloge kupovine domaćih proizvoda „Domaće i naše”.

Vizija kampanje promocije značaja i uloge kupovine domaćih proizvoda „Domaće i naše” je da građani Tuzlanskog kantona koriste domaće proizvode i podržavaju domaću privredu u svakodnevnom životu, sa misijom kreiranja povoljnijeg poslovnog okruženja za domaće proizvođače i investitore te vraćanje optimizma i povjerenja građana Tuzlanskog kantona u domaće proizvođače.

Opći cilj kampanje promocije značaja i uloge kupovine domaćih proizvoda pod nazivom „Domaće i naše” jeste doprinijeti povećanju učešća kupovine domaćih proizvoda od strane lokalnog stanovništva, a time i većem zapošljavanju i privrednom razvoju Tuzlanskog kantona u cjelini. Nosilac promotivne kampanje bit će Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona uz podršku drugih nadležnih ministarstava i zavoda, Kantonalne privredne komore i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, te osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,