Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješni privrednici iz TK predstavit će se na sajmu lokalnih lidera u Kini

Preuzmite sliku

Na sajmu za privrednike koji će biti upriličen u okviru Treće konferencije lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope, po prvi put će učešće uzeti uspješne firme sa područja TK. Sajam će biti održan 17 i 18. juna u Kini.

Učešće privrednika sa područja TK na sajmu koji će u Kini okupiti više od 50 lokalnih lidera 16 evropskih zemalja i 15 lidera kineskih provincija, bit će prilika da se prošire granice poslovanja te da se stranim investitorima predoče uspješne poslovne aktivnosti privrednika sa područja TK.

“Ovo je svakako prilika da naši uspješni privrednici ostvare saradnju sa kineskim privrednicima, da eventualno ponude svoje usluge na tržištu Kine. Kao što znate mi imamo već kompanije koje posluju sa Kinom i evo to je pokazatelj da je naša privreda konkurentna”, istakao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona.

Na sajmu koji će biti održan 17. i 18 .juna u Kini u okviru Treće konferencije lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope, učešće će uzeti pet firmi sa područja TK, među kojima su Herceg Srebrenik i Izazov Kalesija.

  • uspjesni-privrednici-iz-tk-predstavit-ce-se-na-sajmu-lokalnih-lidera-u-kini
  • „Očekujemo da sklopimo nove poslovne odnose sa firmama iz Kine znači obostrano ili da mi njima nešto prodamo ili možda zajedničko ulaganje u našu firmu ili tako nešto”, navodi Esad Jakubović predstavnik firme Izazov Kalesija.

    Firma Herceg Srebrenik na ovom sajmu predstavit će se po prvi puta te će ovo biti prilika da se stvore nove poslovne saradnje. Primarna djelatnost firme Herceg Srebrenik je proizvodnja PVC i aluminijskih prozora i vrata, ali i čeličnih konstrukcija i drugih elemenata u građevinarstvu.

    „Naša firma nema iskustva sa kineskim tržištem i ovo je nama prva prilika da odemo u Kinu, da vidimo, jer čitav svijet priča o Kini i nadamo se da ćemo tamo proširiti svoje vidike i možda i naše poslovanje na neki način”, istakao je Edin Herceg menadžer kvaliteta firme Herceg Srebrenik.

    Iz Privredne komore TK ističu da se nije pravila posebna selekcija privrednika koji će uzeti učešće na ovom važnom sajmu. Privrednicima je jednako ponuđena mogućnost učešća, te se trenutno za učešće odlučilo pet firmi, a otvorena je mogućnost za prijavu još zainteresiranih kompanija.

    „Ako još neko bude imao interesa, možda će se uključiti u ovu delegaciju, jer mi imamo deset mjesta slobodnih što se tiče privrednika za posjetu Kini”, navodi Nedret Kikanović predsjednik Privredne komore TK.

    Treća konferencija lokalnih lidera o temi nove mogućnosti, nove oblasti, novi prostor, u oblastima ekonomije, industrije, tehnologije, obrazovanja i kulture, predstavlja saradnju Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope. Sajam privrednika, koji se ogranizuje u okviru konferencije, predstavlja priliku za sve izlagače da predstave svoje potencijale i planirane investicijske projekte, te ostvare saradnju sa potencijalnim investitorima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,