Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješna kompanija: 4U d.o.o. Tuzla u samom vrhu bonitetno pouzdanih kompanija

Preuzmite sliku

Popularno

Vizija 4U d.o.o. iz Tuzle je da postanu vodeći ponuđač proizvoda i usluga na cjelokupnom prostoru BiH iz slijedećih oblasti: ID Kartica, Označavanja proizvoda u industriji, Etiketa i bar kod opreme, Profesionalne brige o dokumentaciji (kopiranje, štampa, arhiviranje).

Da su na dobrom putu pokazuje i posljednje priznanje koje su dobili. Naime, u okviru projekta „Bonitetne certifikacije preduzeća u BiH“, namijenjenog isticanju najboljih privrednih subjekata u našoj zemlji, LRC d.o.o. je po treći put realizovala projekat dodjele Certifikata i Zvijezda bonitetne pouzdanosti.

Pod pojmom bonitet, u poslovnoj praksi podrazumijevaju se kvalitet i poslovna i finansijska stabilnost pravnog lica. Ocjena boniteta privrednih subjekata kreira se u skladu sa međunarodnim standardima i najboljoj praksi, a na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja tj. ocjene pokazatelja o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu. Predstavlja neophodnu pretpostavku za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka.

– S ponosom možemo istaći da se naša kompanija ove godine našla na listi najpouzdaniji. Analizom finansijskih izvještaja za posljednju poslovnu godinu i ostalih ekonomskih parametara od blizu 30.000 kompanija u BiH, shodno natprosječnim pokazateljima uspješnosti mi smo se svrstali među 12% njih koji su ispunili kriterije. Na taj način smo potvrdili visok nivo finansijskog stanja i općeg poslovanja, te je ovaj certifikat kruna našeg dosadašnjeg uspješnog rada, istkao je Ademir Omerbegović, direktor 4U d.o.o Tuzla.

Da bi pravno lice bilo kvalificirano za nosioca certifikata bonitetne pouzdanosti, mora biti registrovano u BiH, poslovati uz ostvarenu dobit, ne smije biti u procesu stečaja ili likvidacije. Takođe, mora predati finansijske izvještaje nadležnoj agenciji za posljednje dvije godine.

LRC d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine već 16. godinu prikuplja i analizira informacije o kompanijama, s posebnim naglaskom na njihove finansijske rezultate i likvidnost, a u protekle tri godine aktivno radi i na bonitetnom ocjenjivanju kompanija.

  • (Marketing | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje