Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upriličeno druženje uposlenika Ingram d.d. Srebrenik, Džambić radnicima obećao novo povećanje plata i nova ulaganja

Preuzmite sliku

Povodom Dana rudara i 62. rođendana firme, jučer (srijeda) upriličeno je druženje uposlenika Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Tim povodom druženju su prisustvovali brojni prijatelji i parneri kao i sam Senad Džambić koji se u obraćanju zahvalio svim radnicima na postignutim uspjesima u protekloj godini:

  • “I ova godina je bila teška, bio sam malo uplašen kako će se situacija odvijati na tržištu, posebno energenata, mnogo je neizvjesnosti bilo zbog ekonomske krize i inflacije, ali bilježimo napredak u svim kompanijama u okviru grupacije. Ja u potpunosti razumijem svoje radnike jer sam sa njima proveo 10 godina u rudniku, bio sam na njihovom mjestu i najbolje ih razumijem. Ponosan sam na koji način radnici čuvaju investirana sredstva za rad i način na koji ih održavaju. Investiramo mnogo sredstava u sve fabrike. U februaru ćemo vam podići svima plate, vi morate od ove firme imati i dobra sredstva za rad ali i dobre plate, kada ste vi zadovoljni tada sam i ja najsretniji čovjek na svijetu. Sretan sam što nismo imali povreda i nesreća na radu, te smrtnih slučajeva, sve ostalo ćemo skupa izdržati, u obraćanju uposlenicima Ingram d.d. naveo je vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić.

    Direktor društva Ingram d.d. Srebrenik Zlatko Djedović, obratio se prisutnim radnicima, poslovnim partnerima i prijateljima, te prigodnim riječima čestitao 62 rođendan firme i Dan rudara:

    “Dolaskom Bingo d.o.o. Tuzla 2018. godine kao većinskog dioničara donesena je velika snaga i pozitivna energija kao i edukacija radnika, povećanje plata i ulaganje u mehanizaciju što je bio strateški plan Bingo grupacije. Ingram d.d. Srebrenik zadnjih 5 godina niže velike rezultate ali ova godina je bolja od prethodnih i postigli smo historijski uspjeh u svim segmentima poslovanja.”

  • Djedović je napomenuo i da su zbog napretka kompanije zaslužni vlasnik Senad Džambić i direktorica Ljiljana Kunosić te operativni menadžment Bingo grupacije.

    Prisutnima se obratio i Eldin Tabučić, direktor Dite, koji je naveo da je Senad Džambić čovjek koji spada među vizionare i da se upravo zbog toga grupacija Bingo svrstava među regionalne lidere, što je u ranijem obraćanju prisutnima naveo i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, piše Tuzlanski.ba.

  • Podsjećamo, krajem maja 2018. godine Bingo Tuzla postao je većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika. Tuzlanska kompanija je u transakcijama na Sarajevskoj berzi za 12,5 miliona KM otkupila većinski paket i postala vlasnik 67,45 posto dionica.

    Većinski vlasnici Ingrama bili su investicioni fondovi, a dionice su tada prodali ZIF “BIG-Investiciona grupa” d.d. Sarajevo, ZIF “EUROFOND-1” d.d. Tuzla,  ZIF “MI-GROUP” d.d. Sarajevo i ZIF “NAPRIJED” d.d. Sarajevo.

    Inače, Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala i vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda. Također, nudi i elektro, mašinske i transportne usluge. U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje