Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

United Grupa: VIVACOM dobitnik Tier 4 certifikata

Preuzmite sliku

United Grupa je objavila da je VIVACOM, vodeći telekomunikacijski operater u Bugarskoj, dobitnik Tier 4 certifikata koji dodjeljuje Svjetska asocijacija satelitskih komunikacija (WTA).

VIVACOM upravlja jednim od najvećih i najsavremenijih objekata za satelitske komunikacije u regionu, Plana Teleport, koji je nakon nedavne revizije WTA dobio Tier 4 certifikat.

Najviši nivo certifikacije u oblasti satelitskih usluga, svrstao je Plana Teleport među zvanično najsavremenije objekte tog tipa u svijetu. Vrhunska lokacija, redundantni tehnički sistemi visoke pouzdanosti i visoko profesionalna podrška 24 sata dnevno – koju čine kako tehnički, tako i komercijalni stručnjaci, doprinijeli su tome da se Plana Teleport nađe među 19 satelitskih stanica u svijetu koje posjeduju Tier 4 certifikat.

Plana Teleport pruža i usluge satelitskoj platformi United Grupe, Total TV, koja je vodeća DTH (direct-to-home) platforma u Jugoistočnoj Evropi, odnosno kablovska preko satelita.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

  • Proces certifikacije je dug i sveobuhvatan, što garantuje njegovu objektivnost. Satelitska stanica mora da ispuni više od 170 zahtjeva koje Svjetska asocijacija satelitskih komunikacija potvrđuje i analizira u reviziji na licu mesta.

    Ovaj certifikat predstavlja potvrdu da korisnici satelitskih usluga dobijaju zvanično najviši kvalitet i pouzdanost servisa.

    Od prethodne revizije Svjetske asocijacije satelitskih komunikacija (WTA), VIVACOM se fokusirao na razvoj usluga za poslovne klijente, a sada zemaljska stanica emituje signal za 4 satelitske (DTH) platforme sa više od 400 TV kanala za Istočnu Evropu i Afriku.

    VIVACOM je također proširio svoje regionalne pomorske VSAT usluge. Plana Teleport je važan dio i ključne zemaljske infrastrukture za nekoliko satelitskih operatera i njihovu satelitsku flotu.

    Krajem 2020. godine Plana Teleport zauzeo je peto mjesto na svjetskom nivou po rastu prihoda od satelitskih usluga za poslovne korisnike, na godišnjoj WTA rang listi najbrže rastućih satelitskih operatera.

    O United Grupi:

    United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika, a sada približno 14.500 zaposlenih . United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

    Za više informacija posjetite web stranicu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,