Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U tuzlanskoj “Diti” ponovno “fakat miriše bijelo” (FOTO)

Preuzmite sliku

Tuzlanska fabrika deterdženata “Dita“ danas je počela proizvodnju praškastih deterdženata.

Tim povodom u prostorijama Fabrike upriličen je prijem kojem je osim predstavnika OSCE-a i svih vodećih trgovačkih lanaca prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić koji je stečajnom upravniku Hajrudinu Kunaliću, i svim uposlenicima Dita-e čestitao na novom poslovnom poduhvatu koji su ostvarili.

Trgovački lanac „Bingo“, koji je strateški partner u procesu „oživljavanja“ tog nekadašnjeg tuzlanskog giganta je finansirao prvih 140 tona sirovine za proizvodnju deterdženta  Arix Tenzo, a prve kutije deterdženta na policama ovog trgovačkog lanca moći će se naći već u četvrtak.

– Drago mi je vidjeti da fabrika deterdženata „Dita“ danas ponovno pokreće svoj program praškastih deterdženata i time za samo devet mjeseci rada nakon pokretanja stečaja zaokružuje svoju paletu proizvoda – rekao je Gutić i izrazio očekivanje da će građani Tuzlanskog kanton i Bosne i Hercegovine prepoznati i izabrati „Arix“ s polica u trgovinskim objektima.

  • dita-tenzo004-20151222
  • Kazao je da je “Dita” najbolji dokaz da stečaj nije nužno i kraj, i „ovo je dokaz da dobar izbor stečajnog upravnika i kvalitetno vođenje stečajnog postupka, za rezultat može imati i preporod fabrike i njeno podizanje iz pepela“.

    – Naš ekonomski patriotizam, izbor domaćih, umjesto uvoznih proizvoda, naš je najjači adut u borbi za naše fabrike, i nova radna mjesta – kazao je Gutić, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,