Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U TK će se rekonstruirati regionalne ceste u vrijednosti većoj od 10 miliona KM (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Direkciji za regionalne ceste Tuzlanskog kantona danas su potpisani ugovori sa građevinskim kompanijama o izvođenju radova na regionalnim cestama u Tuzlanskom kantonu.

Riječ je o projektima za koje će biti zaduženo sedam građevinskih firmi iz Tuzlanskog kantona. Rekonstrukcija i gradnja cesta finansirat će se kreditnim sredstvima, a za što je Direkcija ugovore potpisala ranije. Ukupan iznos ugovorenih poslova, za koje će već sutra mašine izaći na teren, veći je od 10 miliona KM.

Kriterije iz javnog poziva Direkcije za ceste Tuzlanskog kantona zadovoljilo je sedam domaćih građevinskih kompanija. Riječ je o dvije kompanije iz Čelića, te po jednoj iz Teočaka, Gradačca, Gračanice, Doboj Istoka i Srebrenika. Već sutra njihove će mašine biti na terenu. Izvođači su se obavezali da će u zadanom roku ispoštovati sljedeće ugovore.

Prvi je rekonstrukcija regionalne ceste R-459 dionica, kraj rekonstrukcije Lovački dom. Na cesti koja povezuje Tuzlu i Čelić preko Doknja i Šibošnice radiće se rehabilitacija i sanacija dionice, škola u Doknju – Jarići, donosno do početka novog asfalta, dužine oko 2 kilometra. Na cesti R-465a radiće se dionica Kerep – Zelinja.

Ugovorena je i rekonstrukcija R-469, dionica Banovići – Živinice, i to prema raskrsnici sa magistralnim putem M18 u dužini od sedam i po kilometara. Preostali ugovori se odnose na rekonstrukciju kolovoza regionalne ceste R-456 Priboj – Rastošnica, gradnju mosta preko rijeke Janja sa pristupnim saobraćajnicama, zatim na rekonstrukciju saobraćajnice i postojećeg mosta preko rijeke Rastošnice. Ugovorena je i rekonstrukcija regionalne ceste kod Doma zdravlja u Gračanici sa izradom kružnog toka i natkrivanjem rijeke Sokoluše u dužini od 150 metara. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi deset miliona 335 hiljada i 998 KM. (RTVTK)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje