Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu otvoren prvi ‘Mi store’ kompanije Xiaomi

Preuzmite sliku

Tehnološka kompanija Xiaomi otvorila je danas svoju prvu maloprodajnu prodavnicu u Sarajevu na adresi Ferhadija 14.

Direktor Xiaomija za BiH Ninko Đurić izjavio je da se Sarajevo od danas pridružuje velikim gradovima u regiji u kojima kupci mogu pronaći sve što im je potrebno kako bi svakodnevno komunicirali, uživali u najnovijoj tehnologiji, povezanom domu i mobilnosti budućnosti.

Generalna direktorica kompanije Comtrade Distribution Lejla Gegić istakla je da otvorenje prvog “MI storea” u BiH donosi jos čvršće partnerstvo između kompanija Comtrade Distribution i Xiaomi, te da je ta maloprodajna radnja rezultat zajedničkog zalaganja da na bh. tržištu ponude najatraktivnije proizvode renomiranih svjetskih proizvođača koji zadovoljavaju želje i potrebe potrošača.

Xiaomi je pripremio brojne popuste i iznenađenja za kupce koji danas posjete “MI store”.

Također, od danas je dostupna i internet stranica www.mistore.ba s informacijama o svim dostupnim Xiaomi proizvodima.

Prvo otvaranje vrata Xiaomi prodavnice u Sarajevu propratio je veliki broj predstavnika medija i partnera na druženju koje je bilo organizovano sinoć.

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. i uvrštena je u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. Xiaomi je internetska kompanija u čijoj su jezgri pametni telefoni i pametni hardware, zajedno povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,