Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Rudniku ”Kreka” potpisan ugovor za nabavku cjevopolagača u vrijednosti 2.100.000 KM

Preuzmite sliku

Ugovor za nabavku cjevopolagača za potrebe Rudnika „Šikulje“ u Lukavcu i Rudnika „Dubrave“ u Dubravama u vrijednosti 2.100.000 KM danas je potpisan u direkciji Rudnika „Kreka“ u Tuzli.

Ugovor su s firmom „Lager“ iz Posušja, koja je dala najpovoljniju ponudu, potpisali Enver Omazić, direktor Rudnika „Kreka“ i Sead Hodžić, izvršni direktor za tehničke poslove investicije i razvoj Rudnika “Kreka”, a potpisivanju su prisustvovali Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Elvedin Grabovica, generalni direktor Uprave JP Elektroprivreda BiH.

  • rudnik
  • Ovo je još jedan u nizu ugovora kojima EPBiH vrši dokapitalizaiu rudnika. Ukupna vrijednost dosadašnjih ugovora prešla je nekih 150 miliona KM čime mi očekujemo da ćemo povećati produktivnost i bolje preduvjete za poslovanje samih rudnika, te sigurnije i bolje uvjete rudara koji rade u rudnicima, kokretno za humaniji i sigurniji rad. Smatramo da ćemo time osigurati nesmetan dotok, odnosno snabdijevanje uglja naših termoelektrana i jednostavno ostvariti onaj cilj koji smo postavili a to je pozitivno poslovanje svih rudnika- rekao je Elvedin Grabovica, generalni direktor Uprave JP Elektroprivreda BiH.

    Današnja kapitalna investicija potpisana u Rudniku „Kreka“, cjevopolagač, jedna je pomoćnih mehanizacija koja je neophodna u procesu proizvodnje kod sistema kontinuirang transporta koji se odvija u Rudniku „Kreka“. Koristi se isključivo za pomjeranje transportera u Rudniku „Kreka“, jednog od rudnika u BiH koji u kompletu ima riješen kontinuiran transport od bagera do odlagača.

    – Ova tri cjevopolagača su materijalna a i moralna podrška Rudniku “Kreka” da izađe iz teških trenutaka nakon ovih katastrofalnih posljedica. Cjevopolagači će unaprijediti humanosti u radu radnika na pomjeranju transportera i prenosanja ostalih elemenata koja budu trebala u tehnološkom procesu proizvodnje, rekao je Enver Omazić, direktor ZD Rudnici „Kreka“. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: