Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Potočarima otvorena nova proizvodna hala kompanije “Ekonomik group”

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković jučer je otvorio novoizgrađenu proizvodnu halu kompanije “Ekonomik grup” u Potočarima kod Srebrenica, za čiju izgradnju su podršku dale Vlada Republike Srpske i opština Srebrenica.

Višković je rekao da je prije pet godina, kada je ovaj pogon otvoren, malo ko vjerovao da će opstati, a kamoli zaposliti više od 100 radnika što je danas slučaj.

Predsjednik Vlade Srpske je vlasnicima ove kompanije zahvalio i čestitao na smjelosti da svoju proizvodnju iz Srbije dislociraju u Srebrenicu i da je šire zapošljavajući nove radnike.

“Tu smo da nastavimo saradnju i podršku ovoj uspješnoj firmi i da osim prijema novih 20 radnika u ovoj hali, dođe do novog širenja proizvodnog programa i da se broj zaposlenih udvostruči, s tim da se redovno isplaćuju plate i izmiruju sve zakonske obaveze”, poručio je Višković nakon otvaranja nove proizvodne hale.

On je istakao da se 90 odsto proizvedenih montažnih kontejnera u ovom preduzeću plasira na tržište Evropske unije što potvrđuje kvalitet proizvodnje i stručnost zaposlenih, a da to sve utiče na jačanje ekonomije Republike Srpske.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić zahvalio je premijeru i Vladi Republike Srpske na podršci realizaciji projekata u ovoj opštini među kojima je i izgradnja ove hale te čestitao radnicima i poslovodstvu ove firme na dobrim rezultatima i proizvodu po kome Srebrenica postaje prepoznatljiva.

Projekt menadžer “Ekonomik grupe” Vasilije Simić rekao je da je novoizgrađena hala površine 350 metara kvadratnih i da je njenom izgradnjom stvoren ambijent za proširenje proizvodnje montražnih kontejnera i novo zapošljavanje.

On je izrazio zahvalnost opštini Srebrenica i Vladi Republike Srpske na podršci ovoj firmi što je i doprinijelo njenom brzom razvoju i širenju obima proizvodnje, odnosno povećanju broja zaposlenih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje