Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U maloj bh. opštini svečano otvorili prvi bankomat

Preuzmite sliku

Opština Jezero jučer je dobila svoj prvi bankomat. Riječ je o maloj opštini koja se nalazi u blizini Jajca. Vijest je objavljena na zvaničnoj stranici ove opštine.

“Pušten je u rad bankomat u zgradi Ambulante porodične medicine na regionalnom putu prema Šipovu, a od magistralnog puta Sarajevo – Bihać udaljen je 100 metara”, saopštila je načelnica Snežana Ružičić.

Objasnila je da će bankomat biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere, jer će lakše i jednostavnije moći podići svoj novac.

“Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne opštine radi podizanja novca. Također, ovo je jedan od načina za stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području opštine”, navela je Ružičić.

Od dolaska na mjesto načelnika u periodu od pet godina, kako ističe, poslala je više molbi svim bankama u okruženju za prvi korak – bankomat, za šta nisu imali razumijevanje.

Bankomat je otvorila Komercijalna banka Banja Luka, koju je nedavno kupila Poštanska štedionica Beograd. Kako se može vidjeti na društvenim mrežama, upriličen je i svečani obilazak bankomata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje