Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Gračanici otvoren novi pogon za autoindustriju

Preuzmite sliku

U subotu je u Gračanici svečano otvoren novi proizvodno-poslovni objekat kompanije HST CNC.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom dijelova od čelika za potrebe automobilske industrije i dijelove koji se ugrađuju u robote, a većina proizvodnje izvozi se na njemačko tržište.

– Podatak da ovo preduzeće izvozi 90% od cjelokupne proizvodnje za njemačko tržište, sam po sebi govori o dobroj poslovnoj politici menadžmenta i uspješnosti ove kompanije koja je prepoznatljiva ne samo u Gračanici i BiH, nego i šire – rekao je načelnik Gračanice Nusret Helić na otvaranju kojem su, osim vlasnica Tatjane i Senade Moralić i uposlenika firme, prisustvovali gosti i privrednici iz Gračanice, kao i gosti i zvanice iz Njemačke.

Nakon obraćanja i presjecanja vrpce, gosti su obišli novoizgrađeni poslovni objekat te se upoznali sa proizvodnim programom ove uspješne kompanije.

Firmu HST CNC je osnovao poduzetnik Hajrudin Moralić 1998. godine, a nakon njegove iznenadne smrti firmu su u martu 2015. godine naslijedile sestre Tatjana i Senada Moralić. Firma je rasla sve do novootvorenog objekta od 3.000 kvadratnih metara, u koji je uloženo oko 3 miliona KM. (Biznis Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,