Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Bosnu i Hercegovinu je stigao Revalid, omiljeni švicarski brend za njegu kose

Preuzmite sliku

Popularno

Učinkovito rješenje u borbi protiv opadanja kose i za poticanje njenog rasta

Ove jeseni na police bh. apoteka stiže dugoočekivani švicarski brend za cjelovitu njegu kose Revalid. Okosnica brenda su proizvodi koji brinu o ljepoti i zdravlju kose izvana i iznutra, a namijenjeni su ženama i muškarcima koji traže jednostavno, ali učinkovito rješenje za poticanje rasta kose. Ewopharma kontinuirano poboljšava Revalid kao sveobuhvatan sistem za njegu kose od 1992. godine, pa će tako po prvi put u BiH biti dostupan naučno ispitani i nagrađivani aktivni sastojak Redensyl koji daje vidljive rezultate i osigurava da vaša kosa zablista u svoj svojoj ljepoti. Revalid je bh. tržištu predstavljen jučer u hotelu Novotel u Sarajevu gdje se održao stručni skup i druženje uz ugodan zabavno-muzički program.

  • Predavači prof. dr. Emina Kasumagić-Halilović i prof. dr. Edin Suljagić sa stručnog aspekta su pojasnili prisutnim uzroke, dijagnostiku, primijenjene terapije u slučaju gubitka kose kao i istakli inovativni pristup linije proizvoda Revalid® Hair Loss koji daje novi holistički pristup rješavanju problema s kosom. Tokom panel diskusije svi prisutni su imali priliku da panelistima postave pitanja vezano za predstavljene nove Revalid proizvode kao i općenito pitanja vezana za sve češći problem, a to je gubitak kose.

  • Nepobjedivo trojstvo u borbi protiv opadanja kose

    Opadanje kose danas predstavlja velik problem i kod žena i kod muškaraca. Ono uveliko ovisi o genetici, nedovoljnom unosu vitamina, minerala i hranjivih tvari koje su potrebne kako bi kosa rasla bujna i zdrava, ali i zbog krivog tretiranja kose, te izlaganja kose velikom stresu. Često, ne razmišljajući, posežemo za raznim hemijskim i mehaničkim tretmanima za kosu koji mogu na nju ostaviti nepoželjne posljedice. Čak i sam stres i užurbani način života ovdje igraju veliku ulogu. U posljednje vrijeme se sve više spominje i učestao problem opadanja i prorjeđivanja kose kao posljedica preboljenog COVID-19. Šta učiniti? Važno je, naravno, uočiti problem na vrijeme te uravnotežiti prehranu, i osigurati svakodnevno dovoljan unos važnih vitamina za kosu i kožu. Zatim, čak i kada je stanje već narušeno, treba krenuti u rješavanje problema pravilnim izborom preparata za njegu iznutra i izvana.

    Revalid serum za rast kose

    Revalid serum za rast kose sadrži inovativni aktivni sastojak Redensyl koji se često naziva “promotor rasta kose”. Redensyl se sastoji od dvije patentirane molekule dobivene iz drveta ariša i lišća zelenog čaja, te poznatih tvari koje podržavaju i obnavljaju folikule vlasi. Ima ciljani učinak na matične ćelije folikula dlake i pospješuje metabolizam ćelija koje proizvode keratin (gradivni element naše kose). Rezultat je do 28.000 novih vlasi kose nakon 3 mjeseca redovne upotrebe. Dodan je i ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa, koji sadrži antioksidativna eterična ulja koja nadopunjuju osnažujući učinak Redensyl formule. Dodane aminokiseline i pantenol (vitamin B5) hidratiziraju kosu i suho vlasište, te potiču regeneraciju ćelija kože tjemena.

  • * U kontrolisanom istraživanju pod nadzorom iskusnih dermatologa, polovica od 26 ćelavih muškaraca (3-4 stepen) u dobi od 18 do 70 godina koristila je 3% Redensyl formulu.

    Revalid stimulirajući šampon

    Revalid stimulirajući šampon također sadrži Redensyl, ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa i pantenol koji dodatno pomažu u nježnom čišćenju, hidrataciji i jačanju strukture kose. Revalid stimulirajući šampon pruža najbolju njegu i ujedno priprema vašu kosu za daljnji tretman protiv ispadanja kose s Revalid serumom za rast kose. Bez parabena, sulfata i silikona.

  • Revalid kapsule za kosu

    Vitamini i minerali u Revalid kapsulama podržavaju zdravlje kose iznutra i savršeno nadopunjuju njegu s Revalid stimulirajućim šamponom i Revalid serumom za rast kose. Više od 25 godina švicarske stručnosti uloženo je u razvoj ovog proizvoda. Potpuno nova formula sadrži pomno odabrane vitamine (biotin, B1, B6, D3), minerale (cink, bakar, željezo), aminokiseline i biljne ekstrakte koji pomažu u održavanju zdrave kose. Najbolji učinci se mogu očekivati ​​kada se koristi s Revalid serumom za rast kose i Revalid stimulirajućim šamponom za vanjsku upotrebu. Tako će vaša kosa zaista biti potpuno nahranjena izvana i iznutra!

    O brendu Revalid

    Revalid je razvijen 1992. godine u Švicarskoj kako bi pružio sveobuhvatnu njegu kose i tretmane za gubitak kose. Visokokvalitetni Revalid proizvodi, kreirani od strane stručnjaka kako bi kosa bila zdravija i jača, formulirani su posebno kako bi pružili svu potrebnu njegu kose. Svi proizvodi su dermatološki ispitani. Više na www.revalid.ba.

    O kompaniji Ewopharma

    Ewopharma AG je švicarska farmaceutska kompanija sa 60-godišnjom tradicijom i iskustvom u prometovanju lijekova i bezreceptnih proizvoda na tržištu srednje i istočne Evrope. Kompanija pokriva sve aspekte pristupa tržištu i marketinga farmaceutskih proizvoda, kao i proizvoda za zaštitu zdravlja potrošača. Više na www.ewopharma.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje