Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U BiH niče “Bijeli grad”: Luksuzni apartmani, restorani, kamp, jezero, etno selo..

Preuzmite sliku

Novi biser kongresnog turizma, tako bi se mogao nazvati “Bijeli grad”, kompleks izgrađen u trebinjskom Gradu Sunca koji vrata za posjetioce otvara već ove sezone.

– Radi se o apartmanskom naselju, koje se prostire na gotovo pet hektara i ima sve potrebne sadržaje za organizaciju kongresnih manifestacija, poslovnih susreta, kulturnih i sportskih događaja – kažu u agenciji BAM Consulting.

U pitanju je jedinstven koncept “grada u gradu” čiji je idejni tvorac najveći hercegovački investitor i privrednik, Rodoljub Drašković.

 • Kompleks raspolaže sa 155 apartmana i nekoliko restorana sa različitom gastro ponudom, kongresnim centrom od 650 mjesta, vještačkim jezerom, etno selom i kampingom.

  – Izgradnja prvog bloka kojeg čini 60 luksuzno opremljenih apartmana sa terasama je završena. Namještanje je u toku, a na raspolaganju će korisnicima biti početkom juna – kažu iz Grada Sunca.

  Obrisi raznih kultura

  Arhitektura i sadržaji “Bijelog Grada” imaće obrise svih kultura koje su gravitirale na ovim prostorima. Prostor će odisati svežinom, mirom i prostranošću jer će biti oplemenjen vještačkim jezerom i obiljem vegetacije svojstvene mediteranskom podneblju.

 • Izgradnjom ovog projekta Grad sunca koji već raspolaže sa Aqua parkom, Sportsko – rekreativnim centrom , luksuznim hotelom, spa centrom i Dino parkom biće jedinstven turistički kompleks u cijelom regionu čija će ponuda moći da zadovolji i najzahtijevnije turiste i kolektive.

  Na izgradnji “Bijelog grada” angažovana je sva domaća građevinska operativa, a predsjednik Koncerna Swisslion Rodoljub Drašković opredjeljen je da i dalje ulaže u Hercegovinu i uskoro će najaviti nove projekte koji će ovoj regiji nastaviti da obezbjeđuju ekonomski napredak i prosperitet. (Biznis Info)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: