Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Porezna uprava prodala imovinu dužnika za 82.693 KM

Preuzmite sliku

Kantonalni ured Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine u Tuzli danas je prodao zaplijenjenu imovine pet poreznih obveznika dužnika za 82.693,14 KM zbog naplate dugujućih prihoda, saopćeno je iz te uprave.

Za 40.100 KM prodato je zemljište firme dužnika „Huso“ d.o.o Doboj Istok.

Dvije čestice poreznog obveznika „Elektromontaža“ d.o.o Tuzla prodate su za  37.446,60 KM, motorno vozilo za 2.955,55 KM dužnika „Fortune“ d.d. Gračanica te kompresor poreznog obveznika „Šehić“ d.o.o.

Prodato je i motorno vozilo za 2.100 KM.

Za ostalu imovinu ponuđenu u ovoj javnoj prodaji nije bilo zainteresiranih kupaca ili su nuđene znatno niže cijene od procijenjene vrijednosti.

Za kupovinu imovine poreznog obveznika „Gredelj-Revom“ d.o.o također nije bilo zainteresiranih.

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana je i u Kantonalnom poreznom uredu u Orašju, ali nije bilo zainteresiranih kupaca.

Porezna uprava FBiH podsjeća da je javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana za naplatu duga od 49 poreznih obveznika.

Procijenjena vrijednost zaplijenjene imovine je deset miliona KM.

U zavisnosti od vrste dugovanja u propisanim rokovima, novac od javne prodaje zaplijenjene imovine bit će uplaćen Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Zavodu za zapošljavanje FBiH te u budžete kantona i općina.

(Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,