Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Poljoprivrednici danas o pripremi krivične prijave protiv Nikšića i Krajine

Preuzmite sliku

Predsjedništvo Udruženja poljoprivrednika u BiH na današnjoj sjednici u Tuzli razmatraće dalje aktivnosti prema Vladi Federacije BiH i o pripremi krivične prijave koju planira da podnese protiv federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra finansija Ante Krajine zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, te kršenja Zakona o izvršenju budžeta.

“Sve mora biti proceduralno i uredno napravljeno. Odgovornost u slučaju podnošenja krivične prijave snosi i njen podnosilac ukoliko nisu izneseni argumenti kako to zakon predviđa. Zato planiramo da angažujemo pravnika koji će nam pomoći da ovaj posao uradimo na ispravan način”, rekao je juče Srni predsjednik Udruženja Miro Pejić.

Udruženje poljoprivrednika u BiH planira da iduće sedmice podnese krivičnu prijavu protiv Nikšića i Krajine zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, te kršenja Zakona o izvršenju budžeta.

Ovo udruženje ranije je najavilo da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Nikšića i Krajine zbog kašnjenja isplate poljoprivrednih podsticaja.

Oni ističu da ne žele više da pregovaraju nakon obmane javnosti o istinitosti stanja u poljoprivredi i kažnjavanja svakog poljoprivrednika koji javno iznese istinu tako što im šalju “armije inspektora” i sva tijela koja su u nadležnosti premijera.

Poljoprivrednici smatraju da istinu i pravdu mogu dostići samo kroz Tužilaštvo Federacije BiH.

Sjednica Predsjedništva Udruženja poljoprivrednika u BiH zakazana je za 11.00 časova u hotelu “Tuzla”, a konferencija za novinare za 13.00 časova, najavljeno je iz Udruženja.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,