Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turski radnici stigli u Srbiju: Počinju pripreme za radove na autoputu Beograd – Sarajevo

Preuzmite sliku

Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektara za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo. Trenutno je uposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena, pišu Večernje novosti.

Na ovom dijelu, gdje Sremska Mitrovica graniči sa BiH, gradit će se 23 kilometra puta sa dvije petlje, most preko rijeka Bosut i Sava. Cijeli posao je procijenjen na 250 miliona eura.

Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničit će početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

– Ovdje će biti izgrađeno više desetina objekata gdje će biti smješteno do 1.000 radnika. Pored kampa bit će izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze – kazao je Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema BiH, kroz naseljena mjesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

– Poslije izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut – kazao je Radivoje Golubović, predsjednik Savjeta MZ Sremska Rača. (Večernje novosti)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,