Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turski poduzetnik Nevzat Aydin: Naporan rad se zaista isplati

Preuzmite sliku

Berlinska kompanija Delivery Hero otkupila je turski “Yemeksepeti” za vrtoglavih 589 miliona dolara početkom ove godine.

Prodaja je, međutim, bila od koristi za sve uposlenike jer je izvršini direktor i suosnivač Nevzat Aydin razdijelio 27 miliona dolara od prodaje na 114 njegovih radnika.

Uspješna priča zvana ‘Yemeksepeti’ nije se desila preko noći,” kazao je Aydin, u razgovoru za CNN Money. “Vjerujem u timski rad i vjerujem da je uspjeh mnogo slađi i veći kada se podjeli sa ostatkom ekipe.

Turska platforma za naručivanje gotove hrane uspostavljena je prije 15 godina. Od tada su odigrali veoma važnu ulogu u inovacijama sistema naručivanja hrane u zemlji.

Bonusi vrijedni i do 237 hiljada dolara su podijeljeni na osnovu nekoliko kriterija, uključujući i broj sati koje je radnik zabilježio kao i njegovom učinku unutar kompanije. Naročito su nagrađivani oni koji su kompaniji služili dvije ili više godina.

Uposlenici kompanije Yemeksepeti mjesečno zarađuju između jedne i dvije hiljade dolara, a obračuna li se prosječni bonus od 237 hiljada dolara, to znači da na platu mjesečno mogu dobiti dodatni iznos i do 150 veći od njihove plate. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje