Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turistički radnici na otoku Krku očekuju povećanje broja gostiju iz BiH

Preuzmite sliku

Usprkos prometnoj udaljenosti turistički radnici na otoku Krku očekuju da se u predstojećoj ljetnoj sezoni nastavi trend povećanja broja gostiju iz Bosne i Hercegovine.

Piše: Dejan Jazvić

Zahvaljujući izgradnji autocesta kroz Hrvatsku, a djelomično i kroz BiH, do Krka se danas iz mnogih bh. gradova dolazi znatno brže. U toj činjenici, kao i povoljnim cijenama, posebno u privatnom smještaju, turistički djelatnici na ovom jadranskom otoku vide šansu za privlačenje većeg broja gostiju iz BiH.

Jedno od najatraktivnijih mjesta na Krku je gradić Malinska čijih 3.000 stanovnika skoro isključivo živi od turizma.

Na raspolaganju turistima je oko 8.000 kreveta u hotelskom i privatnom smještaju. Većina je ipak u privatnom smještaju i to je smještaj koji je cjenovno pristupačan svima. Hoteli su s tri do četiri zvijezdice, a svakako se možemo pohvaliti hotelom „Malin“ koji je i jedini hotel na otoku Krku koji radi svih 365 dana u godini – kaže za Fenu direktor Turističkog ureda Malinska Nediljko Vučetić.

Osim mora, plaže i mnogo sunčanih dana, Malinska, kao i cijeli otok Krk turistima nude i zabavu kroz raznovrsna događanja koja počinju još u predsezoni. To su već tradicionalne mainfestacije, poput biciklijade ili hedonistima i gastronomima privlačnih dana sira, vina, šparoga i janjetine, po čemu je Krk možda i najpoznatija lokacija na Jadranu.

– Krk je poznat i po mogućnostima za aktivni odmor, a posebno bih istaknuo našu mrežu biciklističkih i pješačkih staza. Na otoku imamo oko 350 kilometara biciklističkih i nešto više pješačkih staza, što je značajan segment naše turističke ponude. U Malinskoj, pak, imamo ponudu bogatog noćnog života za mlade, ali i sadržaje za obitelji s djecom – kaže Vučetić.

Kao i druga mjesta na Jadranu i Malinska nastoji produljiti turističku sezonu, zbog čega se i obogaćuju sadržaji u proljetnim i jesenjim mjesecima. Već godinama najviše turista na Krk dolazi iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, ali bilježi se i stalni porast broja gostiju iz BiH.

– Vjerujem da i cijenama i ponudom Malinska i cijeli otok Krk mogu biti privlačni turistima iz BiH, što se uostalom iz godine u godinu potvrđuje. Svakako u narednom razdoblju planiramo poduzeti i određene akcije kako bi dodatno približili našu ponudu potencijalnim gostima iz BiH – najavljuje Vučetić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,