Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

TTU Tuzla obilježio Dan metalaca i prikazao rezultate uspješnog poslovanja

Preuzmite sliku

Od reosnivanja Tvornice transportnih uređaja 2016. godine ova kompanija obilježava svečano Dan metalaca. To je prilika da se prikažu pozitivni trendovi u metalskoj industriji i uputi čestitka metalcima u BiH.

– Danas smo uručili prigodne poklone i imali nekoliko prezentacija o našem radu od reosnivanja. Za ovu godinu smo ostvarili oko 15 miliona KM prometa, što je najviše od 2016. godine – izjavio je za Fenu Ibrahim Aljić, rukovodilac za pravne, kadrovske i opće poslove TTU-a.

Ono što je važno naglasiti, a što je istakao Aljić jeste da je potrebno uložiti još u infrastruktutu i unaprijediti tehnologije kako bi mogli pratiti trend razvoja metalne industrije.

– Još uvijek nemamo problem s nedostatkom radne snage jer smo naslijedili radnike iz ranijeg perioda, ali bi se taj nedostatak radne snage mogao osjetiti u narednim godinama kada nam trenutni radnici budu odlazili u penziju – izjavio je Aljić.

TTU energetik je reosnovan nakon potpisivanja ugovora između Elektroprivrede BiH i Rudnika mrkog uglja Banovići. (Anisa Mahmutović | Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje