Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri mlada Bosanca pokrenula zajednički posao: Njemačka nikada nije bila opcija

Preuzmite sliku

MHM pruža vrhunsku uslugu projektovanja, programiranja, montaže i proizvodnje proizvoda za implementaciju automatizacije.

MHM Robotics djelo je tri mlada čovjeka iz Bosne i Hercegovine koji su svoj hobi pretvorili u kompaniju. Kompanija je osnovana prije pola godine s ciljem razvoja poslovanja u području proizvodnje automatiziranih mašina različite namjene.

Iako relativno mlada kompanija, MHM pruža vrhunsku uslugu projektovanja, programiranja, montaže i proizvodnje proizvoda za implementaciju automatizacije.

Razgovor s Muhamedom Ljevakovićem, Harunom Hatkić i Medinom Zukanović, suvlasnicima u kompaniji, donio je PIT.ba, specijalizirani portal iz oblasti proizvodnje, industrije i tehnologije.

“Proizvodimo i programiramo CNC mašine, bavimo se razvojem i programiranjem softwer, našim kupcima nudimo “custom made” rješenja prema njihovim potrebama kako bi pomogli i optimizirali proizvodnju”, kaže Muhamed Ljevaković, direktor MHM Robotics.

Tešanjska privreda se razvija i postoji prostor za inovacije i mlade ljude i kompanije koje će donijeti novu vrijednost i ponuditi nove proizvode koji doprinose bosanskohercegovačkoj privredi.

“Njemačka niti odlazak nikada nije bila opcija, vjerujemo da imamo šansu i da ima prostora na tržištu za nove ideje i proaktivan rad i razvoj. Naša ideja je bila da pokrenemo jednu novu i lijepu priču kako bi doprinijeli razvoju naše privrede a okruženje u tešanjskom regionu je doprinijelu tom poduzetnom duhu obzirom da su dvojica od nas iz Tešnja”, zaključio je Medin Zukanović.

Tržište na kojem prodaju svoje proizvode je Bosna i Hercegovina i regija a u planu su i širenje na tržište EU.

Ono što je posebno interesantno da ovi mladi ljudi “svojim rukama” rade gotovo cijeli proces, od zavarivanja, projektovanja, modeliranja, sastavljanja, nivelisanja do programiranja.

Na nedavno održanom Sajmu privrede u Tešnju izložili su novu mašinu, četveroosnu glodalicu koja pravi dekorativne noge za namještaj i kundak za pušku koja malom modifikacijom može postati obični CNC za proizvodnju pločastog namještaja. Veliki su planovi i najave ovih mladih poduzetnih ljudi, a želite li saznati više o MHM Robotics, posjetite www.mhmrobotics.com.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,